הוראות הכנה

שלום חברות וחברים כאן 'אדוס'!

אני נותנת לכם כאן הסבר פשוט ומדויק איך לאפות את הקובנה והג'חנון שלי...

ראשית נתחיל עם הקובנה! >>>

אם מזמינים את הקובנה 'חצי אפוי'  - אחרי הפשרה, מכניסים לתנור למשך 40-60 דק' על חום של 200 מעלות (או שלוש שעות  על 110 מעלות). את הסיר מניחים הפוך (על המכסה) בתוך התנור על הרשת. 

אם על פלטת שבת: מניחים ישירות על הפלטת שבת (ללא חוצץ בין הסיר לפלטה) למשך שלוש שעות. גם פה מניחים את הסיר הפוך על הפלטה ומכוסה במגבת.

 * מהרגע שקיבלתם את הקובנה החצי אפוי ועד הרגע שאתם רוצים לעשות את השלמת האפייה ניתן לשמור את הקובנה במקרר למשך 10 ימים או במקפיא למשך חודשיים.

אם מזמינים את הקובנה 'לאפייה עצמית' אז  ניתן לאפות ב-3 אפשרויות שונות:

אפשרות ראשונה - 'כל הלילה'.   9-10 שעות בתנור על 120 מעלות.

אחרי ההפשרה, מכניסים את הסיר עם מכסה סגור לתנור במצב אפיה רגיל (לא טורבו) על חום של 120 מעלות.

>> באפשרות זו נקבל טעמים יותר קרמליים אגוזיים.

אפשרות שניה - 'אפיה מהירה'.  שעתיים עד שעתיים וחצי בתנור על 190 מעלות.

אחרי ההפשרה, מכניסים את הסיר עם מכסה סגור לתנור במצב אפיה רגיל (לא טורבו) על חום של 190 מעלות.

>> באפשרות זו נקבל טעמים יותר בכיוון של בריוש חמאה אוורירי.

אפשרות שלישית -  'אפיה משולבת'. - זוהי האפשרות המומלצת ביותר!

יום לפני שרוצים לאכול את הקובנה עושים לה אפייה ראשונית של כשעתיים על 170 מעלות. (אחרי הפשרה כמובן)

אחרי השעתיים אפיה מוציאים את הסיר מהתנור ומניחים על השיש למנוחה כל הלילה. 

ויום למחרת מכניסים את הסיר שוב לתנור לחום של 100 מעלות בין 2-3 שעות תלוי בגודל הסיר. (עם הסיר הפוך בתוך התנור)

10 דקות אחרונות מורידים את המכסה של הסיר ומגבירים את התנור ל-220 מעלות לקבלת קריספיות מבחוץ :)

לחילופין, במקום להכניס לתנור על 100 מעלות בשבת בבוקר, ניתן להניח את הסיר ישירות על הפלטת שבת למשך שעתיים והקובנה מוכנה.

* אם אתם אופים לבד אז הכלל הראשון הוא שצריך לתת לקובנה להפשיר לפני שמכניסים אותה לתנור.

לא מכניסים אותה לאפיה שהבצק עדיין קפוא, אך מצד שני צריך גם לשים לב שאנחנו לא נותנים לבצק להפשיר יותר מדיי זמן כי אז הוא יתחיל לתפוח לנו עוד לפני האפיה ואנחנו לא רוצים שזה יקרה.  

כך הקובנה נראית בסיום האפייה

הוראות אפייה לג'חנון:

שלב א': 

* מפשירים קצת את הג׳חנונים לפני שמסדרים בסיר, שלא יהיו קפואים לגמרי אלא מעט אלסטיים.
* מורחים את הסיר בחמאה (או בשמן או מחמאה) טוב טוב (גם בתחתית וגם בדפנות)
* מסדרים את הג׳חנונים בשכיבה.  (ראו תמונות בסוף ההסבר)
* סוגרים את הסיר כמו שצריך. (ניתן גם לכסות את הגחנונים בנייר כסף ולהניח עליהם ביצים קשות שהכנתם מראש ואז הם יוצאות חומות בצורה משולמת)

 

שלב ב': 

מכניסים לתנור למרכז התנור על רשת - בערך 12 שעות על 100 מעלות (לא טורבו)

חשוב מאוד! לבדוק את הגחנונים מדי פעם ולראות אם סיימו את האפייה לפני הזמן כדי שלא יתייבשו (תלוי מאוד בתנור)
 

לאפייה של הג'חנון עם פלטת שבת:

שלב א': זהה להסבר הקודם

שלב ב': 

בכניסת שבת, מניחים את הסיר על הפלטה (לא באופן ישיר אלא בעזרת הגבהה מתכתית כלשהיא כדי שהסיר לא יהיה במגע ישיר עם הפלטה. כמו רשת של תנור או משהו בסגנון) עד למחרת בבוקר. את הסיר לכסות במגבת כדי שיהיה לזה חימום הקפי כמו בתנור. 

בבוקר איך שקמים, לבדוק כבר את הג'חנון כי ייתכן שהוא כבר יהיה מוכן ובצבע שאתם אוהבים. אם הג'חנון מוכן לפני שהגיעה שעת האוכל אז להוריד את הסיר מהפלטה ולהניח על השיש. וכ-30 דקות לפני האוכל אפשר להניח שוב על הפלטה לחימום (סיר מכוסה במגבת).

שימו לב שבשעון חורף ששבת נכנסת מוקדם יותר אז הוא יהיה מוכן מוקדם יותר אז לקחת זאת בחשבון.