הוראות הכנה

שלום חברות וחברים כאן 'אדוס'!

אני נותנת לכם כאן הסבר פשוט ומדויק איך לאפות את הקובנה והג'חנון שלי...

ראשית, נתחיל עם הקובנה! 

אם מזמינים את הקובנה 'חצי אפוי'  - אחרי הפשרה, מכניסים את הסיר לתנור למשך 4 שעות על 110 מעלות (או  45-60 דק' על חום של 180 מעלות אם אתם קצרים בזמן). את הסיר מניחים הפוך בתוך התנור על הרשת. 

אם על פלטת שבת: מניחים את הסיר ישירות על הפלטת שבת (ללא חוצץ בין הסיר לפלטה) למשך 3-4 שעות. גם פה מניחים את הסיר הפוך על הפלטה ומכוסה במגבת.

אם מזמינים את הקובנה 'לאפייה עצמית' אז  ניתן לאפות ב-3 אפשרויות שונות.

לא משנה באיזה מבין האפשרויות תבחרו, הכלל הראשון באפייה עצמית הוא שצריך לתת לקובנה להפשיר טוב לפני שמכניסים אותה לתנור.

לא מכניסים אותה לאפיה שהבצק עדיין קפוא. נותנים לבצק להפשיר עד שמתחילים לראות את הבצק קצת מתחיל לשנות צורה ולהתנפח וזה השלב שמכניסים את הסיר לתנור. לשים לב שאתם לא נותנים לבצק להפשיר יותר מדיי זמן כי אז הוא יתחיל לתפוח לנו יותר מדי עוד לפני האפיה ואנחנו לא רוצים שזה יקרה.  

אפשרות ראשונה - 'כל הלילה'.   9-10 שעות בתנור על 120 מעלות.

אחרי ההפשרה, מכניסים את הסיר עם מכסה סגור לתנור במצב אפיה רגיל (לא טורבו) על חום של 120 מעלות.

>> באפשרות זו נקבל טעמים יותר קרמליים אגוזיים.

אפשרות שניה - 'אפיה מהירה'.  שעתיים עד שעתיים ורבע בתנור על 180 מעלות.

אחרי ההפשרה, מכניסים את הסיר עם מכסה סגור לתנור במצב אפיה רגיל (לא טורבו) על חום של 180 מעלות.

>> באפשרות זו נקבל טעמים יותר בכיוון של בריוש חמאה אוורירי.

אפשרות שלישית -  'אפיה משולבת'. - זוהי האפשרות המומלצת ביותר!

יום לפני שרוצים לאכול את הקובנה עושים לה אפייה ראשונית של שעה וארבעים וחמש דקות על 170 מעלות. (אחרי הפשרה כמובן)

אחרי זה מוציאים את הסיר מהתנור ומניחים על השיש למנוחה כל הלילה. 

ויום למחרת מכניסים את הסיר שוב לתנור על 110 מעלות בין 3-4 שעות תלוי בגודל הסיר. (עם הסיר הפוך בתוך התנור)

לחילופין, במקום להכניס לתנור על 110 מעלות בשבת בבוקר, ניתן להניח את הסיר ישירות על הפלטת שבת למשך 3-4 שעות (לכסות את הסיר במגבת) והקובנה מוכנה.

WhatsApp Image 2020-09-03 at 16.02.54.jp

כך הקובנה נראית בסיום האפייה

הוראות אפייה לג'חנון:

שלב א': 

* מפשירים קצת את הג׳חנונים לפני שמסדרים בסיר, שלא יהיו קפואים לגמרי אלא מעט אלסטיים.
* מורחים את הסיר בחמאה (או בשמן או מחמאה) טוב טוב (גם בתחתית וגם בדפנות)
* מסדרים את הג׳חנונים בשכיבה. לא צפוף מדי  (ראו תמונות בסוף ההסבר)
* סוגרים את הסיר כמו שצריך. (ניתן גם לכסות את הגחנונים בנייר כסף ולהניח עליהם ביצים קשות שהכנתם מראש ואז הם יוצאות חומות בצורה משולמת)

 

שלב ב': 

מכניסים לתנור למרכז התנור על רשת - בערך 12 שעות על 100 מעלות (לא טורבו)

חשוב מאוד! לבדוק את הגחנונים מדי פעם ולראות אם סיימו את האפייה לפני הזמן כדי שלא יתייבשו (תלוי מאוד בתנור)
 

לאפייה של הג'חנון עם פלטת שבת:

שלב א': ההבדל היחידי בהכנת הגחנונים בין התנור לפלטת שבת הוא שאם אתם אופים בפלטת שבת אז צריך להניח לחם בתחתית הסיר ועליו להניח נייר אפייה ועל הנייר אפייה לסדר את הגחנונים. וזאת כדי שהשכבה התחתונה של הגחנונים לא ישרפו מהפלטה.

שלב ב': 

בכניסת שבת, מניחים את הסיר ישירות על הפלטה (ללא חוצץ בניהם) עד למחרת בבוקר. את הסיר לכסות במגבת כדי שיהיה לזה חימום הקפי כמו בתנור. 

בבוקר איך שקמים, לבדוק כבר את הג'חנון כי ייתכן שהוא כבר יהיה מוכן ובצבע שאתם אוהבים. אם הג'חנון מוכן לפני שהגיעה שעת האוכל אז להוריד את הסיר מהפלטה ולהניח על השיש. וכ-30 דקות לפני האוכל אפשר להניח שוב על הפלטה לחימום.

שימו לב!   בשעון חורף ששבת נכנסת מוקדם יותר, הג'חנונים יהיו מוכנים מוקדם יותר.     לקחת זאת בחשבון.

WhatsApp Image 2020-10-12 at 15.04.02.jp
WhatsApp Image 2020-10-12 at 15.04.14.jp
WhatsApp Image 2020-10-12 at 15.04.30.jp
WhatsApp Image 2020-10-12 at 15.04.47.jp